Andrássy Hotel – Velünk élő történelem

Hévíz az egyik legfelkapottabb üdülőhelye Magyarországnak, kis túlzással "mindenki" itt akar gyógyulni és lazítani. Mutatunk egy jó helyet!
Andrássy Rezidencia wine & Spa ***** - Andrássy Hotel szilveszter - Tokaj, Tarcal

Elsőként történelmi gyors talpaló következik, ahol egészen 1797. február ötödikéig megyünk vissza az időben. Ezen a napon született Gróf Andrássy István és Gróf Festetics Mária gyermeke, Gróf Andrássy György. Róla annyit kell tudni, hogy az 1848-as szabadságharc előtti időszak egyik legnagyobb formátumú politikusa volt, az ő adománya is segítette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását. Ezen felül Széchényivel is dolgozott együtt a Pestet és Budát összekötő Lánchíd létrehozásában. Később, a szabadságharc leverését követően 1860 körül tért vissza ismét a politikába.

A borvidék

A tokaji borvidéket nem véletlenül védik annyira, elég komolyak az okok: 1737 óta élvez védettséget a környék. Ekkor adták ki azt a királyi rendeletet, amely zárt borvidéknek nyilvánítja Tokajt és környékét. Ez az első ilyen borvidék a világon...

Ez jár természetesen jár egy sor kötelezettséggel, de nagyon megéri betartani ezeket. Ez a különleges terület nem csak a bor kedvelők kedvenc terepe, mint kultúrtájra, a jellegzetes szőlő birtokokra, a falvakra az ENSZ egyik szervezete, az UNESCO is felfigyelt. Ezért 2002-től a környék a világörökség részét képezi.

A szálló

Nem nagyon kell ecsetelni, hogy hogy milyen szolgáltatásokat kínál az Andrássy Hotel, ugyanis a borkínálatuk, azaz a vinotékájuk igen széles. A szálloda 21, a környéken területtel rendelkező termelővel áll kapcsolatban, úgyhogy a kínálatban mindenki megtalálja a kedvére való nedűt.

A szobáknál létezik néhány igen kívánatos, az átlagtól eltérő, amely sokak érdeklődését felkeltheti. Az egyik ilyen a Deluxe Andrássy, amely félszáz négyzetméteres és több személynek is nyújthat szállást.

Aki igazán át akarja élni a nemesi életérzést, annak a 100 négyzetméteres Premium lakosztályt kell kivennie, amely öt fő teljes kényelméről is tud gondoskodni.

Borok

Az ötcsillagos hotelben wellness részleg és konferenciáknak helyet adó, többféle méretű terem is megtalálható.

Az Andrássy Kúriában természetesen rendelkezésre áll öt és hét soros borkóstolás mellett a prémium kóstolás és a borvacsorák széles tárháza is.

Árak és foglalás itt!

További, más belföldi hotelek itt!

Kapcsolódó cikkek

Szilveszter Sárváron - Spirit Hotel*****

Szilveszterezz úgy, mint a sztárok! Irány a Spirit Hotel!

A sárvári Spirit Hotel méltán híres a pihenni vágyók körében.

Hotel Lycium**** szilveszter - Debrecen szilveszter - szilveszter wellness szállodában, szilveszter wellness hotelben

Hotel Lycium – Szilveszter és wellness a belvárosban

A Hotel Lycium Debrecen belvárosában található, nem messze a Református Nagytemplomtól és a főtértől.

Hotel Residence Ózon**** szilveszter

Szilveszter a Hotel Residence Ózonban

Magyarország legmagasabb hegycsúcsát láthatod, ha kinézel a Hotel Residence Ózon ablakán.